Hammars Tonics lanserar tre spännande nyheter!

Hammars Bryggeri i samarbete med Norrbottens Destilleri

Som en fortsättning på resan i att utforska smaker och kreativitet tillsammans med alla gin- och tonicälskare ute i landet släpptes förra året den första i en serie tonics med begränsad upplaga. Limited Edition 01 gjorde stor succé och blev snabbt populär hos bartenders och entusiaster runt om i landet.

Nu kommer Limited Edition 02 – Fresh Apple and Quince. Den bär Hammars Tonics signum i form av perfekt balans mellan beska och sötma och fullkomligt exploderar av somrig fräschör, friskhet från kvitten och fruktighet från mogna äpplen.

Tonicen är skapad tillsammans med Norrbottens Destilleri i Kalix. Norrbottens Destilleri tillverkar här Mountain Dry Gin – en fantastiskt gin med inspiration från den friska luften kring Kebnekaise. Björklöv, angelika och timutpeppar från Himalaya skapar här en komplex prisvinnande gin.

Längtan till sommaren och att kunna träffas och fira igen ledde oss denna gång snabbt i tankarna till att hitta en somrig tonic som passade till Norrbottens Destilleris gin. Den skulle kännas som en luftig resa ned från de norrländska bergen och rakt igenom de lummiga äppellundarna och trädgårdarna i ett Sverige som öppnar upp och vaknar efter vinterdvalan, kommenterar Robert Henrysson, VD på Hammars Bryggeri.

Källa: PRESSMEDDELANDE 2022-06-03

Naturens egen energidryck

Naturens egen energidryck, ekologisk växtbaserad lågkaloridryck utan koffein – Björksav med Tranbär och Citron.

Björken lagrar livsviktiga näringsämnen i sina rötter, som varje vår filtreras upp genom dess stam och grenar. Några få veckor om året kan saven skördas. Resultatet är skogens eget livsvatten.

Smaken är helt fantastiskt fräsch, och innehåller mindre än hälften av kalorierna jämfört med läsk.

Björksav är en helt naturlig dryck som kan skördas några få veckor varje vår, strax innan björkarna börjar knoppa. Ett litet hål borras i trädstammen och sedan droppar saven sakta ned i en flaska. Sedan tillsätts ekologisk juice, en gnutta socker för smakens skull och kolsyra. 95 procent är ren Björksav. 

Vi såg den enorma utveckling som funktionsdryckerna har haft på den svenska marknaden, men ville inte haka på tåget med tillsatser och koffein. När vi hittade möjligheten att lansera Björksav på bred front insåg vi att vi kunde ge oss in på marknaden från en ny vinkel: Naturen har skapat sin egen ”energi- och hälsodryck”. Det enda vi behövde göra var att addera lite smakkärlek och göra denna exklusiva dryck tillgänglig för den breda publiken! berättar Hammars Bryggeris VD Robert Henrysson.

Källa: pepins.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *