fbpx

Planera studenten i god tid

Tiden går fort och det kan vara klokt att planera studenten i god tid. Det är en hel del detaljer att tänka på, där mat och dricka enbart är en del av det hela, men i det sistnämnda kan vi på unBooze.se hjälpa till.

Som förälder och familj vill man gärna fira sina barn med en mottagning och bjuda in släkt och vänner. Vi lever i en annorlunda tid där fester och firande inte blir som vanligt, men självklart ska vi kunna fira våra ungdomar, fast i ordnade former. En fest utomhus med ett partytält? Kanske planera in flera besök under dagen ifall ni har stor familj/släkt? Ställ inte in, ställ om!

Välj dricka till mottagningen

Det brukar vara stor fokus på att hitta rätt mat till mottagningen. Fast även vad man skall dricka är viktigt att tänka på. Det gäller att erbjuda dryck till alla åldrar och både alkohol och alkoholfria alternativ är vanligt att man serverar. Förvara dom gärna i en stor tunna eller kanske i en skottkärra med is.

För studenterna är detta årets höjdpunkt, detta är dagen de kämpat för. Ett stort steg ut i vuxenlivet. De har längtat länge efter denna dagen och då är det ett självklart avslut med en bra fest och då ingår god dryck.

Alkohol eller ej?

Det är väldigt vanligt att man serverar vin & öl på en studentskiva. Det går att erbjuda festliga alkoholfria varianter. Tänk även på de personer som inte dricker alkohol! Köp goda alternativ till fördrinken och maten, så att de inte behöver dricka mineralvatten eller läsk hela kvällen.

Att kombinera alkoholfritt till maten kan vara ny okänd mark för många, men det är tur att det finns de som är experter i ämnet som t.ex Richard Man som har skrivit boken “Alkoholfritt till maten“, där kan du få mycket inspiration.

Hur beräknar man dryckesåtgång?

För 10 personer

Studentens självklara val

Att hänga en piccoloflaska runt halsen på studenten hör till, och hos oss på unBooze har du två bra val. Det kan ju vara bra att varva med alkoholfritt på studentdagen 🙂

Vi tipsar om den alkoholfria Nosecco eller Pierre Zero i 20 cl flaska, ett perfekt alternativ!

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig sy ihop ett paket, se tjänster. Kontakta oss så löser vi det tillsammans!