fbpx

Vi har fått härliga tillskott från Oddbird och Barrels and Drums i vårt sortiment av viner!

Vilka är Oddbird?

Oddbird är ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar alkoholbefriade kvalitetsviner. Vinhuset startades 2013 av Moa Gürbüzer, före detta socionom och familjeterapeut. Efter att ha jobbat med familjer som kämpat med alkoholrelaterade problem bytte hon karriär och startade Oddbird för att skapa goda viner utan alkohol. Oddbird har som socialt företag målet att göra samhällsnytta.

Oddbird är numera världsledande och skapar premiumviner från de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien, gjort på traditionellt sätt, lagrade upp till 12 månader som sedan varsamt befriats från alkohol.

Det ligger en drivkraft bakom arbetet som avspeglar sig i möjligheten att kunna förändra attityder och normer som i sin tur skapar ett bättre samhälle och en bättre vardag för de 320 000 svenska barn som far illa av vuxnas drickande. 

Alkoholbefriat snarare än alkoholfritt

Oddbirds mål är att med hantverk och innovation bryta konventionerna i den gamla alkoholkulturen. Hantverksmässigt genomgår Oddbirds alkoholbefriade viner samma tillverknings- och lagringprocess som kvalitetsviner med alkohol. I nästa steg förädlas vinerna genom en varsam avalkoholisering till 0,0% och därmed bevaras deras ursprungliga karaktär.

”Det handlar om att skapa en smakupplevelse, snarare än en kompromiss, för att demokratisera festen till något där alla är inkluderade. Frågan med eller utan alkohol ska bli lika självklar som med eller utan mjölk i kaffet,” säger Moa Gürbüzer.

Viner från Oddbird

Richard Juhlin by Oddbird Blanc de Blancs är en mousserande Chardonnay befriad från alkohol. Krispig och torr, med fräscha toner av Granny Smith apples, honung och lime. Ett ungdomligt 100% Chardonnay vin med hög komplexitet. Så nära champagne ett alkoholbefriat vin kan komma.

Richard Juhlin by Oddbird Rosé är en mousserande Rosé befriad från alkohol. En len och välbalanserad blend av Chardonnay och Pinot Noir med en hint av sommarbär, citrus och Granny Smith äpplen. Halvtorr och naturlig utan färgämnen eller tillsatser.

Oddbird Spumante är ett alkoholbefriat mousserande vin gjort på 100 % Glera från Veneto-regionen i Italien som känd för sin produktion av Prosecco. Vinet är elegant med inslag av fläder, nashipäron, honungsmelon och härligt solmogen citrus. Syran balanserar upp sötman. Rankat etta på DinVinguide.se

Domaine de la Prade Merlot/Shiraz är en ekologisk Merlot/Shiraz befriad från alkohol. Ungdomlig, fruktig, med stor kropp och toner av björnbär, körsbär och en hint av kola.

Domane de la Prade Chardonnay är en krispig Chardonnay befriad från alkohol. Med milda citrusfrukter, äpple, päron och en rund smörighet.

Vad är Barrels and Drums?

Barrels and Drums har funnits på den svenska marknaden sedan 2014 som alkoholfritt vin, och är idag ett av de bäst säljande varumärkena i sin kategori i dagligvaruhandeln. Det är ett samarbete mellan Di Luca & Di Luca och Enjoy Wine & Spirits. Barrels and Drums är en serie viner med fokus att vara ett alkoholfritt alternativ till mat. Det är tre eleganta franska alkoholfria alternativ; en frisk, torr vit chardonnay, en medelfyllig röd merlot och en mousserande chardonnay med en tydlig mousse.

Viner från Barrels and Drums

Barrels and Drums Sparkling Chardonnay är ett friskt torrt alkoholfritt alternativ till mousserande vin med ett välbalanserat inslag av aprikos och mogna päron. I eftersmaken finns blommiga toner och en angenäm fruktsötma. Drycken passar utmärkt att servera som fördrink, till fest och buffé.

Barrels and Drums Chardonnay är ett friskt torrt alkoholfritt alternativ till vitt vin med ett välbalanserat inslag av tropiska frukter och citrus. I eftersmaken finns en liten angenäm fruktsötma. Barrels and Drums Chardonnay passar utmärkt att servera till fisk, skaldjur och lättare bufféer.

Barrels and Drums Merlot är ett medelfylligt alternativ till rött vin med inslag av röda bär och örter. Det har en liten strävhet, i en tydligt fruktdriven stil med viss örtighet. Välbalanserat med toner av enbär och körsbär i eftersmaken. Servera Barrels and Drums Merlot till grillat kött eller kyckling, hamburgare, salsiccia, chorizo eller halloumi.